Založ si blog

Znepokojené matky píšu Hegerovi list,

aby sme sa okamžite odpojili od ruského plynu a ropy!

Lucia Szabová z iniciatívy Znepokojené matky spolu s kolegami odovzdala premiérovi Eduardovi Hegerovi list, aby na najbližšej Európske rade žiadal okamžité zastavenie dodávok ruského plynu a ropy. Edo vraj bude takúto požiadavku presadzovať, no podľa šéfa diplomacie Korčoka je odstrihnutie takmer nemožné.

Matky:

„Považujeme tento postoj za dôležitý, hlavne v súčasnej situácii, kedy z našich financií a kvôli nášmu pohodliu financujeme vraždenie ľudí vo vedľajšej krajine,“ uviedla. „Premiér reagoval pozitívne a dal nám sľub, že bude veľmi tvrdo presadzovať takúto požiadavku a že pri nej stojí,“ dodala.

Korčok:

Najefektívnejším spôsobom, ako prestať financovať Rusko, je odstrihnúť ho od príjmov z energetiky, teda od ropy a plynu. Zároveň je to však pre niektoré krajiny, vrátane Slovenska, nerealizovateľné. SR je vysoko závislá od ruského plynu i ropy„Slovensko podporuje zníženie závislosti od ropy, ale chce, aby to bol krok, ktorý bude udržateľný a riadený,“ povedal minister. Dodal, že je ťažké urobiť v tejto oblasti zásadné opatrenia, ak sa za posledných 15 rokov neurobilo nič pre zníženie dodávok z Ruska.

Beňová:

Europoslankyňa Beňová tiež zaostrila kvôli situácii u našich východných susedov a s tým spojenou energetickou bezpečnosťou na prezidentku Zuzanu Čaputovú a vládu Eduarda Hegera!

Prihovorila sa cez sociálnu sieť priamo z Bruselu, kde podľa jej slov diskutujú o situácii v Európskej únii v súvislosti s vojnou na Ukrajine. „Naša vláda a prezidentka podporujú odpojenie od dodávok plynu a ropy z Ruska. Našťastie sme v EÚ a máme tu aj naozajstných politikov, ktorí si uvedomujú zodpovednosť za svojich občanov,“ napísala Beňová.

Podľa Beňovej sa na Slovensku vraj vytvára akási pomýlená premisa, že ten, kto chce chrániť energetickú, sociálnu a bezpečnostnú politiku našej krajiny, rovná sa nepriateľ a nemorálny obhajca vojny či ruskej invázie: „Nie je to tak a musíme o tom hovoriť úplne otvorene.“

Volanie po odstavení ruského plynu a ropy v čase, keď väčšina európskych lídrov vysvetľuje dôvody, pre ktoré je to likvidačné podľa europoslankyne len potvrdzuje, že súčasná vládna politická elita a Čaputová, absolútne nechápu súvislosti a konzekvencie: „Na Slovensku už dnes máme 20 % populácie v energickej chudobe.“ To by podľa Beňovej mala vziať na vedomie celá koalícia aj s prezidentskou kanceláriou.

 

Matky  a ich iniciatíva ešte raz, o čom vraj sú:

Sme iniciatíva matiek, upozorňujeme na klimatickú krízu a stratu biodiverzity, pretože ohrozujú budúcnosť našich detí. Lepší svet je možný!

Sme ženy a matky. Sme rodičia a starí rodičia. Pochádzame z rôznych prostredí a predsa nás niečo spája: strach o budúcnosť nás a našich detí. S napätím sledujeme správy o klimatickej zmene. Nespokojne vnímame, ako adekvátne reakcie stále neprichádzajú.

Nemáme superschopnosti, netúžime po sláve. No Zem viac nepočká. Využívame odhodlanie a spolupatričnosť na tlak na verejnosť a politikov, aby sa veci pohli správnym smerom a rýchlejšie. Aj ty sa môžeš pridať!

 

Vážene znepokojené matky, áno, pridávam sa, ale k skupine znepokojených blogerov, ktorí sa nemôžu pozerať na to, aké kraviny tu hlásate v súvislosti so súčasnou situáciou!!!

Pročkove sexuálne deviácie

11.03.2024

Každý priemerný občan SR musí chápať, že Pročko do politiky nepatrí. Nebudem sa opakovať už v mnohých mojich textoch na jeho adresu, ale tento treťotriedny zabávač a komik (ktorý už beztak nikde veľa vody nenamúti a v hereckom svete už obzvlášť nie), je absolútnou hanbou našej politickej scény! Jeho prejavy, názory a celkové správanie, je obyčajná fraška. [...]

Blázni riešia slovenské vlaky. Normálni – kultúru.

26.02.2024

Už tu máme zase dôkaz, ako sa dá dvojako pozerať na jeden vypustený článok. „BRATISLAVA – Toto sa často nevidí! V uplynulých dňoch zavítali na Slovensko veľké hviezdy 90. rokov. Na ich obrovské hity svojho času tancovali na diskotékach mnohí. Dnes sa ako bežní smrteľníci presúvali vlakom z Košíc do Bratislavy. Snap!, The KLF, S.T.S.B. fka Fun Factory, 2Unlimited, [...]

Temná budúcnosť novinárčiny. ..

04.02.2024

Zaujal ma tento príspevok, kde sa pojednáva a páde mnohých svetových médií. Uvádzam nižšie: „Hoci každé médium čelí vlastným jedinečným problémom, všetky čelia brutálnemu tlaku v sektore, ktorý priniesla internetová revolúcia a ďalší technologický pokrok, ktorý zásadne zmenil spôsob, akým verejnosť konzumuje správy a zábavu. Publikum, ktoré kedysi [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 80791x
Priemerná čítanosť článkov: 4040x

Autor blogu

Kategórie