Založ si blog

Temná budúcnosť novinárčiny. ..

Zaujal ma tento príspevok, kde sa pojednáva a páde mnohých svetových médií. Uvádzam nižšie:

„Hoci každé médium čelí vlastným jedinečným problémom, všetky čelia brutálnemu tlaku v sektore, ktorý priniesla internetová revolúcia a ďalší technologický pokrok, ktorý zásadne zmenil spôsob, akým verejnosť konzumuje správy a zábavu.

Publikum, ktoré kedysi konzumovalo spravodajské servery alebo noviny, namiesto toho vstrebáva obsah a trávi čas na platformách, ako je TikTok či Netflix, čo vedie k masívnemu poklesu sledovanosti a návštevnosti.

Tento posun v správaní vedie tradičné podniky k tomu, aby za marketing míňali v novovznikajúcich digitálnych arénach, najmä vzhľadom na ich schopnosť ponúknuť inzerentom výkonné nástroje na presné zameranie na publikum“.

 

Ja si však kladiem aj otázku, kam sa rútia naše médiá a novinárske spoločnosti, ktoré často nútia novinára dosahovať úplne iné výsledky, zamerané na plnenie kvót zisku marketingu. Naháňanie inzerentov v malom aj veľkom, aby niektoré noviny prežili. Neustále riešenie riadkových či plošných reklám v novinách.

 Kde sa stráca pôvodná, čistá a pravá novinárčina, keď žurnalista má svoj priestor na vytvorenie kvalitného článku a ešte korektného voči verejnosti a hlavne tým, o ktorých píše?

Človek sa potom nestačí diviť, aké bludy a neoverené fakty vypúšťajú niektorí pisálkovia a tzv. novinári. Ďalší si zas bez  mihnutia oka ukradnú zaujímavý článok z nejakého sociálneho média od iného autora, trochu ho upravia a kľudne sa ešte pod tento článok podpíšu. Ich úprava však nakoniec vyznie ako totálna dezinformácia, pretože si nedali vôbec námahu niektoré veci overiť alebo im jednoducho neporozumeli!   

Niektorým portálom, ziskuchtivým po senzáciách, je asi úplne jedno, koho zamestnávajú alebo si na takúto prácu najmú. Hlavne, nech nás čítajú, tak treba produkovať články vo veľkom. Potom jasné, že nadpisy týchto článkov sú častokrát dobre od veci a všetkým na smiech. A to už nehovorím o tých autoroch, ktorí neovládajú ani len základy pravopisu, píšu piate cez deviate, uvádzajú zlé popisky fotiek.

Toto je doménou mnohých slovenských portálov.  Bohužiaľ aj stabilných a dlhodobo zabehnutých novín, ktoré okrem printu vychádzajú tiež internetovo. Pýtam sa preto opakovane, kam sa dopracovali aj slovenské médiá. Toto nikto nevidí a nezamýšľa sa nad tým???

Pročkove sexuálne deviácie

11.03.2024

Každý priemerný občan SR musí chápať, že Pročko do politiky nepatrí. Nebudem sa opakovať už v mnohých mojich textoch na jeho adresu, ale tento treťotriedny zabávač a komik (ktorý už beztak nikde veľa vody nenamúti a v hereckom svete už obzvlášť nie), je absolútnou hanbou našej politickej scény! Jeho prejavy, názory a celkové správanie, je obyčajná fraška. [...]

Blázni riešia slovenské vlaky. Normálni – kultúru.

26.02.2024

Už tu máme zase dôkaz, ako sa dá dvojako pozerať na jeden vypustený článok. „BRATISLAVA – Toto sa často nevidí! V uplynulých dňoch zavítali na Slovensko veľké hviezdy 90. rokov. Na ich obrovské hity svojho času tancovali na diskotékach mnohí. Dnes sa ako bežní smrteľníci presúvali vlakom z Košíc do Bratislavy. Snap!, The KLF, S.T.S.B. fka Fun Factory, 2Unlimited, [...]

Aktivačný príspevok – raj pre darmožráčov!

19.03.2023

Všetci normálne zmýšľajúci ľudia, musia pochopiť, že tí, ktorí celé roky fungovali takýmto spôsobom iba zneužívali systém. Treba ich však rozdeliť do 2 skupín. Tí, ktorí naozaj nemali iné možnosti práce a boli radi, že sa aspoň takto uživili, čo im však na druhej strane umožňovalo využívať aj ďalšie dávky a druhá skupina, ktorá nikdy pracovať nebude. Aj [...]

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 80708x
Priemerná čítanosť článkov: 4035x

Autor blogu

Kategórie